Napközbeni gyermekellátások

Munkahelyi bölcsőde

Olyan bölcsődei szolgáltatás, amelyet egy munkahely tart fenn, elsősorban a nála dolgozó munkavállalók gyermekei számára. Arra is van lehetőség, hogy a munkáltató egy bölcsődei szolgáltatóval együttműködve hozzon létre munkahelyi bölcsődét, és így-a feladatot tapasztalt szakemberekre bízva-, mentesüljön a fenntartás és működtetés napi feladatai alól.

A munkahelyi bölcsőde új lehetőség a kisgyermekes munkavállalók megnyeréséhez és megtartásához, mert segíti a szülőket feladataik hatékonyabb elvégzésében, hozzájárul ahhoz, hogy a gyermeket nevelő munkavállalók tartósan elkötelezett tagjai legyenek a munkahelyi közösségnek

A munkahelyi bölcsőde 20 hetes kortól 3 éves korig fogadja a gyermekeket, ettől bizonyos esetekben el lehet térni. A szolgáltatás hatósági engedélyhez kötött és rendszeres ellenőrzés alatt áll, jogszabályban rögzített feltételek teljesítése esetén, költségvetési támogatást (normatíva) vehet igénybe a fenntartó. Szigorú, részletesen kidolgozott módszertani szempontok alapján működhet, de a kereteken belül, lehetőség van a munkavállalók, munkahelyek igényeire reagáló, sokszínű bölcsődei szolgáltatás kialakítására.

Munkahelyi bölcsőde kisokos

Munkahelyi bölcsőde létrehozása