A karantén feloldása után 2020. augusztusától újraindítjuk képzési programjainkat.

Képzési programjainkra folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket. Amennyiben a meghirdetett képzéseken kívül más időpontban érdekli valamelyik képzési program, igényét jelezze a kepzes@macske.hu e-mail címen.

A járványügyi ajánlásokra tekintettel a képzések maximális résztvevői létszámát 12 fő+oktatóban maximalizáltuk. A képzéseken résztvevők (hallgatók, oktatók, vendégek) kötelesek a MACSKE egészségügyi szábályzatát betartani. A szabályzat innen letölthető: EU SZABALYZAT_MACSKE

A képzések helyzínére érkezés előtt legalább 1 munkanappal kérjük az egészségügyi nyilatkozatot kitöltve és aláírva a kepzes@macske.hu e-mail címre visszaküldeni. egeszsegugyi nyilatkozat_macske

A képzési- és vizsgaidőpontok változtatási jogát fenntartjuk. A változásról időben értesítjük a jelentkezőket, vagy a képzésben résztvevőket.

A  napközbeni gyermek ellátásokért felelősséget érző érdekvédelmi szervezetként, örömmel üdvözöltük, hogy az elmúlt évben átalakításra került a bölcsődei és napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatásokban dolgozók számára kötelező felkészítő képzés.

A korábbi 40 órás családi napközi működtető képzést felváltották a 100 órás képzések, amelyek már szolgáltatási formánként mások.  A “Bölcsődei szolgáltatásnyújtók számára szervezett tanfolyam” és a “Napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatást nyújtók számára szervezett tanfolyam” képzési követelményrendszerét a 20/2017. EMMI rendelet és a rendelet mellékletét képező Egységes_Képzési_program határozza meg.

Jelentkezni minden képzési és továbbképzési programra a konkrét képzés részletei alatt található on-line jelentkezési lapon lehet.

Készült egy részletes Tájékoztató is a leggyakrabban felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.

További fontos változás, hogy továbbképzési kötelezettséget írt elő a jogalkotó a területen dolgozók számára. Egyesületünk részben módszertani feladatok során szerzett tapasztalatokra építve, részben a területen dolgozók által jelezett igényekre reflektálva dolgoz ki, illetve fogad be továbbképzési programokat. Erről részletesen a „Továbbképzések” menü alatt tájékozódhatnak.

 

 

Bölcsődei szolgáltatásnyújtó személyek számára szervezett tanfolyam
Napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatást nyújtó személy részére szervezett tanfolyam (Budapest - ősz) - 100 órás tanfolyam

A családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, valamint a napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatásnyújtói számára – a szaktudás szinten tartása, növelése érdekében – továbbképzési kötelezettséget ír elő a jogalkotó (15/1998. (IV. 30.) NM 51/D.§-a, 51/H. § (4) bekezdés, 51/M.§ (4) bekezdés). A szolgáltatásnyújtók háromévente legalább egy továbbképzés teljesítésére kötelezettek. A három éves periódus kezdete 2017 január 1, vagy az azóta létesített munkaviszony kezdő időpontja.

A továbbképzési kötelezettséget a MACSKE által meghirdetett továbbképzéseken való részvétellel lehet teljesíteni, melynek megtörténtét a MACSKE nyilvántartja.

A “Kiegészítő képzés a bölcsődei szolgáltatásnyújtó személyek számára” és a “Kiegészítő képzés a napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatást nyújtó személyek számára” szervezett 20 órás képzéseket a MACSKE továbbképzésként befogadta.

A MACSKE 2020-ban tervezetten csak a “Kiegészítő képzés a bölcsődei szolgáltatásnyújtó személyek számára” tanfolyamot indítja. A “Kiegészítő képzés a napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatásnyújtó személyek számára” c. képzést tervezetten nem, csak kifejezett csoportos igény esetén indítjuk. A képzést a Családbarát Ország Nonprofit Kft. képzési kínálatában találhatják meg az érdeklődők.

Csoportos, legalább 7 fő egyidejű jelentkezése esetén a MACSKE képzési kínálatában szereplő képzéseket és továbbképzéseket az orszáb bármely pontján megszervezzük és lebonyolítjuk.

A továbbképzési kötlezettség teljesítését az alábbi adatlap és a továbbképzés elvégézését igazoló tanúsítvány másolatának a kepzes@macske.hu e-mail címre való eljuttatással igazolhatja a szolgáltatásnyújtó. 20 órás ráképzés nyilv. lapja

Online Jelentkezési lap

Amennyiben valamely képzésünkre az online jelentkezési lappal nem sikerül jelentkeznie, a letöltehető jelentkezési lap is beküldhető a  kepzes@macske.hu e-mail címre.

Az ellátott gyermekekkel kapcsolatos adminisztráció a családi bölcsődében
Kiegészítő Képzés A Bölcsődei Szolgáltatásnyújtó Személyek Számára (Budapest - október)
Kiegészítő Képzés A Bölcsődei Szolgáltatásnyújtó Személyek Számára (Debrecen - november)
Kiegészítő Képzés A Bölcsődei Szolgáltatásnyújtó Személyek Számára (Székesfehérvár - november)
Gyermekellátási Szolgáltatások Szakmai Programjának Megírására És Alkalmazására Felkészítő Továbbképzés (Igény szerint - október)
Gyermekellátási Szolgáltatások Sajátos Nevelés igényű/Fogyatékos Gyermekek Ellátására Felkészítő Továbbképzés (Székesfehérvár-november)
Kiegészítő képzés a napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatásnyújtó személyek számára
Nevelési nehézségek a családi kisgyermekellátásban (Budapest - november)
Mitől Családi A Családi Bölcsőde? - A Családközeli Ellátások Előnyei Továbbképzés (Szeged-december)

A MACSKE mint módszertani szervezet a családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, valamint a napközbeni gyermekfelügyelet szolgáltatásnyújtói számára három évente teljesítendő továbbképzési kötelezettség teljesítésére a Családbarát Ország Nonprofit Kft. által szervezett alábbi képzéseket befogadta továbbképzésként.
A továbbképzés teljesítésének nyilvántartásba vételéhez szükséges  a letöltehető” információs adatlap befogadott továbbképzési prog. elvégzéséről’  c. nyomtatványt kitöltve és a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány másolatát elektronikusan elküldeni a kepzes@macske.hu e-mail címre. KÉRJÜK VIGYE MAGÁVAL A KÉPZÉSRE A LETÖLTÖTT ADATLAPOT ÉS TÖLTESSE KI A KÉPZŐ ÁLTAL KITÖLTENDŐ RÉSZT!

  • Játék az első életévekben 30   órás szociális továbbképzés, engedélyszám: T-05-046/2016
  • Felismerés és támogatás – a kora gyermekkori intervencióról 30   órás szociális továbbképzés, engedélyszám: SZOC-Munk-CSBO-T-12/2018
  • A pedagógiai tanácsadás szerepe a kora gyermekkori intervencióban  szociális továbbképzés, engedélyszám: SZOC-Munk-CSBO-T-15/2018 
  • A tipikus fejlődés jellemzői, az eltérő fejlődésmenet figyelemfelkeltő jelei a korai életkorban – ágazatközi együttműködést segítő képzés 40  órás szociális továbbképzés, engedélyszám: SZOC-Munk-CSBO-T-13/2018

Jelentkezés: a  https://kmr.csbo.hu linken keresztüli regisztrációval lehetséges.

Az alábbi linkekre kattintva eléri a CSBO képzésit bemutató képzési ajánlót (továbbképzésként csak a fent feltüntett képzési programok elszámolhatók), melyben a projekt kereteiben induló összes képzésünkről tájékoztatót talál, valamint a regisztrációhoz és képzési csoport választáshoz segítséget nyújtó tájékoztatót (a linkekre kattintva automatikusan letöltődnek a dokumentumok):

195-Képzési Tájékoztató: https://tar.csbo.hu/f/6afa527f822b4d18988d/?dl=1
Képzésre jelentkezés útmutató: https://tar.csbo.hu/f/1e5925f986934e6486b8/?dl=1
Regisztrációs útmutató: https://tar.csbo.hu/f/6881e923317f44039da5/?dl=1