Elnökség

Kelemen Orsolya - Elnök

HAMAROSAN

Petes Beáta

2006-ban köteleződtem el a családias kisgyermek-ellátás mellett, amikor saját gyerek-vállalás miatt megterveztük az első családi napközinket, és elvégeztem a szükséges tanfolyamot. Az évek során szerzett tapasztalatok miatt a Montessori képzés mellett döntöttem, ennek megfelelően alakítottuk ki a későbbi családi bölcsődék programját is. 

Módszertani szakértőként 2017 óta veszek részt a műhelymunkákban, 2022. évtől kapcsolódtam be az oktatásba. Végzettségeimből is eredően a közösségépítés, válságkezelés, környezeti és gazdasági fenntarthatóság terén tudom segíteni most a MACSKE-közösséget.

Elnökségi tagként a közösségépítés, projektek és fejlesztések terén igyekszem önkéntes munkámmal segíteni az Egyesületi tagokat, szakmai fejlődésünket.

Tóthné Bakó Mónika

2008-ban nyitottam meg – akkor még – családi napközimet, ami később 3 újabb testvérrel bővült, így ma már hálózatként működünk.

Végzettségemet tekintve kisgyermeknevelő vagyok, amit több képzésben is elvégeztem (alapképzés, FOSZ, BA). A folyamatos képzés, tanulás elengedhetetlen ezen a területen, ezért igyekszem ismereteimet, tudásomat bővíteni különböző tanfolyamok által (pl pszichológia, szülőkkel való kommunikáció, TSMT terápia, stb.).

2009-ben léptem be a MACSKE közösségébe. 2020-tól az elnökség tagjaként, 2022-től pedig oktatóként is segítem a területen dolgozókat. Mivel én is aktív fenntartóként tevékenykedek, pontosan ismerem a napi problémákat, nehézségeket, ezért azon leszek, hogy minél több támogatást, segítséget tudjak adni az egyesület minden tagjának. 

Mészáros Andrea

A MACSKE elnökségi tagja vagyok, 2002 óta működtetek családi napközit, illetve családi bölcsődét. Többek között szociálpolitikus, szociális gazdaság menedzser diplomával rendelkezem, az utóbbi évtizedben leginkább a társadalmi vállalkozóként határozom meg önmagam.  A napközbeni gyermekellátások is felfoghatók egyfajta társadalmi vállalkozásként. Ezek minősége, fenntarthatósága, az igénybevevők, a munkatársak elégedettsége, valamint mindezen területek fejleszthetősége, nagyon érdekel. Az egyesületen belül többek között a munkahelyi bölcsődék népszerűsítésével foglalkozom, ezek kialakítását, fenntartható működtetését segítem.

Bernáth Richárd

Történelem szakos középiskolai tanári és kisgyermeknevelői OKJ-s végzettséggel rendelkezem. Feleségemmel 2009 óta működtetünk családi napközit/bölcsődét, melyet angliai tapasztalatunkra alapozva nyitottunk meg, szem előtt tartva az általunk képviselt értékeket (hagyományőrzés, természet közeliség, élménypedagógia) A minőségi gyermekellátásra való igényt látva később még két csoportot és egy magánóvodát hoztunk létre. A családi bölcsődével kapcsolatos valamennyi munkakört volt/van szerencsém ellátni, mind a fenntartói, mind a gondozási oldalról.

2020-óta vagyok MACSKE tag, 2023-tól elnökségi tagként igyekszem segíteni az egyesület munkáját, azzal a tapasztalattal, amit az elmúlt években a működtetés során illetve az élet egyéb területein (pedagógusképzéseken trénerként, cserkészvezetőként, családapaként) szereztem.