Elnökség

Timárné Hunya Tünde - elnök

Magyar-német-orosz szakos középiskolai tanár végzettséggel indultam az életnek, majd 26 évig tanítottam kisgyermeknevelő (BA, FOSZ), óvodapedagógus és tanító szakon (f. docens, levelezőképzés-vezető, szakvizsgázott pedagógus).

A családi napközi és a családi bölcsőde valamennyi munkakörét kipróbáltam, végül családi bölcsőde hálózatunk koordinátora, egyesületi elnöke lettem. Módszertani szakértőként és oktatóként kamatoztatom korábbi köznevelési és felnőttképzési tapasztalataimat, immár szűk kis közösségünk érdekében.

Néhány éve a minisztériumi munka helyett a MACSKE közösségét választottam, mert megértettem, hogy akkor maradhatunk fenn, ha összekovácsolódva, egyre jobb minőségű szolgáltatásokkal segítjük a kisgyermekes családokat.  

Elnök, sem elnökségi tag nem voltam még, de gőzerővel látunk neki a munkának a Tőletek kapott munkatársaimmal. Szeretek közösségben, közösségért dolgozni, bár ennél nehezebb feladat kevés van.

Petes Beáta

2006-ban köteleződtem el a családias kisgyermek-ellátás mellett, amikor saját gyerek-vállalás miatt megterveztük az első családi napközinket, és elvégeztem a szükséges tanfolyamot. Az évek során szerzett tapasztalatok miatt a Montessori képzés mellett döntöttem, ennek megfelelően alakítottuk ki a későbbi családi bölcsődék programját is. 

Módszertani szakértőként 2017 óta veszek részt a műhelymunkákban, 2022. évtől kapcsolódtam be az oktatásba. Végzettségeimből is eredően a közösségépítés, válságkezelés, környezeti és gazdasági fenntarthatóság terén tudom segíteni most a MACSKE-közösséget.

Elnökségi tagként a közösségépítés, projektek és fejlesztések terén igyekszem önkéntes munkámmal segíteni az Egyesületi tagokat, szakmai fejlődésünket.

Tóthné Bakó Mónika

2008-ban nyitottam meg – akkor még – családi napközimet, ami később 3 újabb testvérrel bővült, így ma már hálózatként működünk.

Végzettségemet tekintve kisgyermeknevelő vagyok, amit több képzésben is elvégeztem (alapképzés, FOSZ, BA). A folyamatos képzés, tanulás elengedhetetlen ezen a területen, ezért igyekszem ismereteimet, tudásomat bővíteni különböző tanfolyamok által (pl pszichológia, szülőkkel való kommunikáció, TSMT terápia, stb.).

2009-ben léptem be a MACSKE közösségébe. 2020-tól az elnökség tagjaként, 2022-től pedig oktatóként is segítem a területen dolgozókat. Mivel én is aktív fenntartóként tevékenykedek, pontosan ismerem a napi problémákat, nehézségeket, ezért azon leszek, hogy minél több támogatást, segítséget tudjak adni az egyesület minden tagjának. 

Utasi-Peszlen Rita

2017-ben indítottam napközbeni gyermekfelügyeletünket, majd 2019-ben családi bölcsődénket, 2022-ben újabb családi bölcsődével bővült a tevékenységünk.

Végzettségemet és tapasztalataimat tekintve Közgazdász és Igazságügyi igazgatási diplomával, Kisgyermeknevelői és Reklámszervező szakmenedzseri OKJ-s végzettséggel és több mint 12 év HR területen szerzett szaktudással rendelkezem.

Kolléganőimmel hiszünk a folyamatos fejlesztésekben, a szülőkkel való folyamatos-aktív-nem strucc politikát folytató kommunikációban. Korai fejlesztés kincset ér!

Macske tagja 2020-ben lettem, ezt követően Tóthné Bakó Mónikával és Kelemen Orsolyával csatlakoztam az elnökségi tagok közé.

Kelemen Orsolya

HAMAROSAN