ÚJ INFÓPONT PÉCSEN

2021.10.12.

 

A debreceni infópont mellett újabb területi információs hálózati pont jön létre a Dél-Dunántúlon. Elindítására hivatott az a szakmai találkozó, amelyet 2021. október 28-án, Pécsen szervez a MACSKE Módszertani Szervezete, a Civil Közösségek Házában.

Az „Infópont program” célja, hogy a bölcsődei szolgáltatások számára elfogadható távolságban  információs, konzultációs találkozási helyek jöjjenek létre olyan szolgáltatók együttműködésével, akik  céljainkkal egyetértenek, és szeretnének részt venni szakmai életünk alakításában.

A találkozóra ezúttal három megye – Tolna, Baranya és Somogy megyék – napközbeni gyermekellátás szolgáltatásainak (családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, napközbeni gyermekfelügyelet, alternatív napközbeni ellátás) fenntartóit, koordinátorait és szolgáltatást nyújtó munkatársait várjuk.

A szakmai beszélgetés résztvevői:Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos, főosztályvezető, Dr. Mátay Katalin, a MACSKE elnöke, a MACSKE elnökségének tagjai és a Módszertani Szervezet munkatársai.

 

A kerekasztal-beszélgetés témakörei várhatóan az alábbiak lesznek: a bölcsődei szolgáltatásokat érintő hírek és friss információk, a pályázatokkal, a térítési díjakkal, a szakmai ellenőrzésekkel, a szakmai programokkal, valamint a képzések és továbbképzésekkel kapcsolatos kérdések, a debreceni infópont működésének tapasztalatai. A kötetlen szakmai beszélgetés témáit a résztvevők tovább alakítják.

A szakmai napon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

A MACSKE elnöksége