Tájékoztatás módszertani szakmai látogatásokról

2021.03.19.

A módszertani szakmai látogatások – új helyzetben

A megyei és fővárosi kormányhivatalok a COVID-19 fertőzés miatti veszélyhelyzet idején is gyakorolják ellenőrzési jogkörüket; iratbekéréssel teljesítik ellenőrzési feladataikat. Néhány esetben előfordult, hogy megbízták a MACSKE Módszertani Szervezetét a szolgáltatásokban folyó szakmai munka vizsgálatával. Amennyiben a szolgáltató részéről volt fogadókészség, az Irányító Hatóság felkérésének hivatalból eleget tettünk.
A jelenlegi nehéz járványhelyzetben, egyeztetve a kormányhivatalokkal, a járványügyi szabályok feloldásáig szüneteltetjük a helyszíni látogatásokat és annak előkészítéseként a szakmai programok áttekintését.
A szakmai programok elemzésével nem helyettesíthető a helyszíni tanácsadás, ahol a szakértő személyesen találkozhat, tanácskozhat mindegyik munkakör képviselőjével. De szívesen ajánljuk a szolgáltatók figyelmébe a MACSKE ingyenes, online tanácsadását, melyet sikeresen folytatunk 2020. júniusa óta. Csütörtökönként, 16 és 18 óra között lehet igényelni egyéni tanácsadást telefonon vagy internetes találkozóval (Zoom, Messenger stb.). Az időpont-foglalás a MACSKE honlapján történik (https://macske.hu/idopont-foglalas-konzultaciohoz).
Mindannyiunk biztonsága érdekében, áthelyeztük az oktatást is az online térbe, ahol zavartalanul folynak a képzések, továbbképzések (hétköznapokon az esti órákban, munkaidő után, illetve hétvégenként a szokott időpontokban, sőt E-learninges formában is).
Jó egészséget kívánunk, vigyázzanak gyermekekre és a munkatársakra.
2021. 03. 18.
dr. Mátay Katalin és a MACSKE elnöksége