Szent Mihály Bátorság Nap – a legbátrabb szekszárdi gyermekek ünnepe

2019.12.17.

Szent Mihály Bátorság Nap – a legbátrabb szekszárdi gyermekek ünnepe

A Magyarországi Családi Bölcsődék Közhasznú Egyesülete, hagyományteremtő jelleggel indította útjára a Szent Mihály Bátorság Napot, mely a Szekszárdon élő gyermekes családok ünnepe szeretne lenni. Szeptember 29-e Szent Mihály napja, amikor a legharcosabb arkangyalra emlékezünk, akit a legtöbb festmény páncélban, kezében karddal ábrázol, hiszen ő volt az, aki a lázadó angyali seregeket, élükön Luciferrel, kiűzte a mennyek országából. Mai napig a kitartás és a bátorság szimbóluma, Szent Mihály napját épp ezért egy bátorság-próbával tudjuk a legméltóbban megünnepelni.

Szent Mihály Bátorság Napon, sok-sok kihívással vártuk a bátor szekszárdi gyermekeket. Óvodások, kisiskolások és felső tagozatosok számára alakítottunk ki akadálypályát, amelyek teljesítése ügyességet, bátorságot és legfőképpen akaraterőt és kitartást igényel, mindeközben önfeledt szórakozást kínál.

Szent Mihály Bátorság Nap állomásai:

  • Szent Mihály hídja
  • Szent Mihály parittyása
  • Szent Mihály sárkánya
  • Toronyugrás
  • Szent Mihály kardja
  • Szent Mihály lajtorjája
  • Kitalálós/mérlegelős
  • Lovaggá ütés

A legügyesebbek gerendákon egyensúlyozhattak és falra mászhattak, a legbátrabbak 6 méter magas toronyból ugorhattak le a puha levegőágyba és egy hatalmas, 8 méteres nagy manccsal küzdhettek meg. Egy biztos, mindenki próbára tehette ügyességét és bátorságát.

A Bátorság Nap végén, az összes akadályt teljesítő és ezt a gyűjtőfüzetben pecsétekkel igazoló gyermekek, elismerésben részesült bátorságukért, majd 17 órától a Csurgó zenekar húzta a talpalávalót.

A rendezvény szervezője a Magyarországi Családi Bölcsődék Közhasznú Egyesülete, társrendező a Babits Kulturális Központ.

A rendezvény a Szekszárdi Helyi Közösség Akciócsoport által kiírt, „Közösségi, kulturális, szabadidős programok megvalósítása Szekszárdon” című helyi felhívás (TOP-7.1.1-16-2016-00079-2) keretében valósult meg.