Felhívás a nem önkormányzati bölcsődei ellátásban dolgozók oltásával kapcsolatosan

2021.03.28.

Felhívás a nem önkormányzati bölcsődei ellátásban dolgozók oltásával kapcsolatosan

Az iskolai nevelésben, az óvodai nevelésben és a bölcsődei nevelésben részt vevők célzott oltásáról döntött a Kormány.

A bölcsődei ellátásban munkavégzésre irányuló jogviszonyban foglalkoztatott személyek koronavírus-fertőzésnek való kitettségének csökkentése érdekében SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltásban részesülhetnek.

Az oltakozásban részt vehetnek mindazon dolgozók, akik regisztráltak, vagy regisztrálnak 2021. március 29. (hétfő) éjfélig a védőoltás igénybevétele céljából, és esetükben nem áll fenn a védőoltás beadását kizáró egészségügyi ok.

A védőoltás igénybevétele önkéntes.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletnek a köznevelési intézményekben, a szakképző intézményekben és a bölcsődei ellátásban foglalkoztatottak koronavírus elleni védőoltásával kapcsolatos módosításáról szóló 146/2021. (III. 27.) Korm. rendelet 1. § (6) bekezdése alapján, a nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátásban dolgozók oltásával kapcsolatos adatok összegyűjtését a bölcsődei ellátást biztosító fenntartó végzi és küldi meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő részére.

Az összegyűjtött adatokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) bolcsodeoltás.neak.gov.hu elektronikus levélcímre kell beküldeni, határidő: 2021. március 30 (kedd) 12 óra

Köszönet a tájékoztatásért Kovácsné Bárány Ildikó Miniszteri Biztos Asszonynak!  A MACSKE is felhívja valamennyi szolgáltatásban dolgozó munkatárs figyelmét arra, hogy aki még nem regisztrált az oltásra és szeretne részt venni a bölcsődei dolgozók oltásán, ennek érdekében az oltásra történő személyes regisztrációra 2021. március 29. (hétfő) éjfélig van lehetőség a vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra oldalon.

Az oltás pontos helyéről és idejéről az érintett dolgozók közvetlenül, a regisztráció során megadott elérhetőségükre (mobiltelefon vagy e-mail) kapnak majd tájékoztatást.

Azok a bölcsődei dolgozók, akik betegség miatt nem tudnak részt venni a szervezett oltáson, lehetőségük lesz egy később egyeztetett időpontban felvenni az oltást.