2019. szeptember 1-től térítési díj támogatást vehetnek igénybe a munkába visszatérő szülők családi és vagy munkahelyi bölcsőde igénybe vétele esetén

2019.06.07.

GINOP-5.3.11-18 –Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatásaésKisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása a Közép-magyarországi Régióban.

…”2.A támogatási konstrukció tartalma: A támogatás keretében a Kincstár maximum havi 40 ezer forint összeghatárig támogatást nyújt a munkahelyi, illetvecsaládi bölcsődékben elhelyezett kisgyermekek személyi térítési díjára vonatkozóan.
A Kincstár külön felhívja a figyelmet, hogy, mivel a támogatás célja a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérésének ösztönzése, a támogatásban nem részesülhetnek azon szülők, akik a támogatási kérelem beadásakor már aktív munkaerőpiaci státusszal rendelkeznek(aktívan dolgoznak).”

A tájékoztató tartalmazza a települések listáját ahol a támogatás igénybevételéhez külön bölcsődei igazolást nem szükséges csatolni a férőhelyhiány miatti elutasításról.

A pályázatok 2019. július 31-től nyújthatók be, legkésőbb 2021.december 31-ig.